top of page

Orijen en Acana

Ons 'flagship' eten voor honden en katten is afkomstig van Champion Petfoods in Canada. Wij werken met beide merken afkomstig uit hun keuken in Morrinville, nabij Edmonton.

Beide merken zijn (grotendeels) graanvrij, hebben een hoog vlees percentage, werken alleen met regionale producten, werken met verse ingrediënten, worden allebei in de eigen keukens gemaakt en zijn beide GMO vrij. Met meer als 25 jaar ervaring hebben zij de lat op een hoogte gelegd waar de concurrentie zich aan probeert te meten.

BAFRINO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een logo dat op alle verpakkingen van Acana en Orijen voorkomt. Het Bafrino logo laat zien waar de producten gemerkt met dit logo voor staan!

 

BA - Staat voor: Biologically AppropriateTM

Biologically Appropriate betekent een voeding bereid aangepast aan de biologie van de hond of kat, een grote diversiteit en een hoog percentage (verse) dierlijke ingrediënten aangevuld met kleine hoeveelheden groenten, fruit en kruiden.

 

FRI - Staat voor:  Fresh Regional Ingredients

Voor alle produkten geldt dat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van verse ingrediënten.

Deze zijn nooit bevroren en worden vers verwerkt. Alle gebruikte ingredienten komen uit de directe omgeving van onze keukens. Zo zijn ze niet alleen vers, maar dit geeft ook de mogelijkheid om kwekers en fokkers te controleren. We kennen alle leveranciers persoonlijk en weten wat ze leveren. Alle aangevoerde ingrediënten worden dezelfde dag verwerkt. Natuurlijk  is dit erg belangrijk voor de kwaliteit van het gebruikte vlees of vis ingrediënten. Maar ook fruit, groente en kruiden behouden zo de belangrijke nutritionele waarde, waarvoor ze toegevoegd worden. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van onze voeders garanderen en blijft de samenstelling authentiek.

 

NO - Staat voor: Never outsourced

Voor alle basis elementen in de voeding geld dat het bij hun gebruikelijk is deze in de eigen keukens te bereiden.

Ook wanneer b.v. gebruik gemaakt moet worden van vleesmeel, omdat ze hierdoor bijvoorbeeld het calcium als een natuurlijke basis toevoegen, wordt dit meel van vers vlees in eigen keuken bereid. Hierdoor kunnen ze in staan voor de kwaliteit. De meeste producenten kopen ingrediënten als vleesmeel op de wereldmarkt. Dit is weliswaar veel goedkoper maar is nooit traceerbaar qua herkomst, en zal altijd een veel hoger calcium gehalte in de voeding veroorzaken.  Door never outsourced te werken zijn ze een van de weinige die ook werkelijk de kwaliteit kunnen garanderen. Recentelijke schandalen omtrent voeding voor de humane sector waar ingrediënten aan producten worden toegeschreven die niet in het product  zijn terug te vinden of juist andersom versterken hun overtuiging dat ze hun producten moeten bereiden zoals ze dat altijd al hebben gedaan....ZELF!

Het spreekt uiteraard vanzelf dat van door andere laten produceren van hun voeders helemaal nooit sprake zal zijn !

Orijen en Acana assortiment

Wij hebben bijna alle zakken van Acana en Orijen in onze winkel. Wat we onverhoopt niet hebben kunnen we snel voor u bestellen.

 

Bezoek aan Champion Petfoods in Morrinville, Alberta, Canada

Op 2 Augustus 2017 hebben wij het genoegen gehad om de keukens in Morrinville, het research center, het distributie centrum in Edmonton en een toeleverancier van groente en fruit te bezoeken. Een ervaring die wij niet hadden willen missen.

Edmonton 1
Edmonton3
Edmonton2
Edmonton4
Edmonton5
Edmonton7
Edmonton8
bottom of page